Sierbestrating

Een in het oog springend en levendige bestrating geeft een exclusieve uitstraling aan uw woning, er zijn diverse bestratingsmogelijkheden, denk aan cirkels, afgewerkte paden, hoogteverschillen.

Hoogteverschillen bij terrassen of perken maken uw tuin er niet alleen nog mooier op, maar hebben ook een onmiskenbare ruimtelijke werking.
Dat relief in uw tuin kan op velerlei manieren worden aangebracht, met een grote diversiteit aan stenen en tegels.

Nergens anders krijgt u een beter advies en een keuze uit een groter assortiment aan sierbestrating, fonteinen, tuinbeelden, tuinhuisjes en tuinverlichting als bij ons.

Wij leveren direct van fabrikant naar gebruiker, waardoor wij tegen de scherpste prijzen kunnen leveren. Bij ons betaalt u nooit te veel! U zult versteld staan..

Beton producten

Stenen zijn er in vele soorten, maten en kleuren, maar ook in diverse kwaliteiten. Een goede kwaliteit steen garandeerd een lange levensduur. Belangrijk is dat u zich goed laat informeren wat de kwaliteit van de steen betreft.

De meest voorkomende bestratingen in de hedendaagse tuinen zijn producten van beton. Betonproducten zijn duurzaam van aard als het gaat om stevigheid. De kleur is echter voortdurend aan slijtage onderhevig. Bij sommige stenen is alleen het bovenste laagje van een kleurstof voorzien waardoor de bestrating na een aantal jaren veranderd in een grijze massa. Als u een steen doormidden breekt dan moet deze overal het kleurcement bevatten. Aan sommige betonproducten wordt extra grind toegevoegt waardoor er natuurlijk minder cement nodig is, hetgeen de prijs kan verlagen. Jammer is dat na enkele maanden het grind aan de bovenkant van de stenen zichtbaar kan worden, ook dit dient u dus in de gaten te houden!

Bielsen (Hout / Beton)

Jarenlang heeft de houten biels het aangezicht van de Nederlandse tuinen bepaald. Sinds de betonbiels op de tuinmarkt is geïntroduceerd, is hieraan echter een einde gekomen. De houten biels wordt weinig meer toegepast. De betonbiels heeft zijn plaats ingenomen. Niet verwonderlijk, want de betonbiels is milieuvriendelijker en veel makkelijker te hanteren. Bovendien vergt hij weinig onderhoud, gaat hij niet rotten en wordt bij nat weer niet glad.

Betonbielzen hebben de sfeervolle uitstraling van hout, maar zijn aanzienlijk duurzamer. Daarnaast zijn ze dankzij hun strakke vorm en hun kleiner gewicht veel eenvoudiger te verwerken. Allerlei toepassingen zijn mogelijk: horizontaal, verticaal en gestapeld. Betonbielzen zijn bovendien uitstekend onderling te verlijmen. Daarom zijn ze ideaal om bloembakken, terrasmuurtjes en trappen mee te maken.

De betonbiels heeft een afmeting van 12 cm hoog en 20 cm breed. De lengtematen zijn 75 cm en 120 cm.

Bradstone

Bradstone producten worden in Engeland gemaakt. Deze betonproducten zijn van hoogwaardige kwaliteit vanwege de speciale productie wijze. Door het gebruik van zogenaamd “vloeibeton” wordt een zeer hoge dichtheid verkregen zodat er weinig in- en uittreding van water plaats vind. Hierdoor blijven de kleurstoffen beter geconserveerd. Nadeel van deze productiewijze is de hogere kostprijs

Gewassen betonproducten

Gewassen betonproducten ontlenen hun hoge kleurvastheid aan het gebruik van kleurvaste toeslagmaterialen zoals bijvoorbeeld basaltsplit of porfiersplit.

Voorbeelden van gewassen producten zijn grindtegels of de zogenaamde geocolor producten. Nadelen zijn wederom de hogere kostprijs, maar ook het sneller aanhechten van verontreinigingen door het ruwere oppervlak. Voordeel is naast kleurvastheid onder andere de hoge slippreventie.

Gebakken stenen

Gebakken stenen vinden steeds vaker hun toepassing in de tuin. Gebakken producten worden gemaakt van klei waardoor een kleurvaste steen ontstaat.
Op het moment zijn vooral de oud gebakken stenen erg in trek. Het gebruik van deze steen garandeerd een levenslange kleurvastheid

Natuursteen producten

Natuursteen producten hebben een levenslange kleurvastheid. De kwaliteit hangt grotendeels af van de hardheid van het natuursteen. Zo is marmer een zachte en basalt een harde natuursteen. Zachte natuursteen producten zijn gevoeliger voor aanhechting van verontreiniging en onderhevig aan slijtage.

Reacties zijn gesloten.